maanantai 19. syyskuuta 2011

Onko Pali Hill Intian Beverly Hills?

Uusi kotimme sijaitsee Mumbain esikaupunkialueella Bandrassa. Bandra on vilkas ja ”muodikas” asuinalue. Täällä asuvat rintarinnan kristityt, muslimit, hindut ja parsit. Kun kirkko hiljenee, niin moskeija herää eloon ja illalla hindut jatkavat seremonioitaan. Bandrassa on useita asuinalueita ja me asumme Pali Hillillä, jota nimitetään Intian Beverly Hillsiksi.
Vertaus vähän hymyilyttää, vaikkakaan en ole Beverly Hillsillä koskaan käynyt. Nimi tuo kuitenkin mieleeni upeat lukaalit ja leveät kadut. Meidän Pali Hillillämme kadut ovat kapeita ja mutkaisia – ja monet taloistakin surullisen mustuneita ulkopinnaltaan. Sähkö- ja puhelinlinjat kulkevat yhden talon katolta toiselle letkeinä ilmavetoina. Kadut on laatoitettu ja laatoitus rikki monesta kohtaa. Siellä täällä on roskakasoja ja roskakasoissa rottia.
Kuva parvekkeeltamme

Mutta oli kuinka oli, täällä asuvat monet Intian valtavan elokuvateollisuuden Bollywoodin tähdistä.  Apulaisemmekin totesi lähes kuiskaten, että naapurustossamme asuu VIP-ihmisiä. Hänen mielestään olisi turvallisempaa pysytellä kauempana näistä ihmisistä ja heidän elämästään.  Minusta on kuitenkin hauskaa, että on muutakin kuin lintuja bongattavana.
Yksi nimekkäistä naapureistamme asuu suoraan parvekkeemme alapuolella bungalowissaan. Hän on  Dilip Kumar, Bollywoodin grand old man. Ikää veteraaninäyttelijällä on jo 88-vuotta ja näyttelijän uraa takana 50 vuotta.  En ole tavannut kuuluisuutta, mutta silloin tällöin kattoterassilla istuu iäkäs mies täysvalkoisissaan rouva vierellään. Viikko takaperin huhu Dilip Kumarin terveyden heikkenemisestä ja jopa kuolemasta toivat väkeä talon portin taakse. Huhu kuitenkin kumottiin ja väki hävisi.
Kuva parvekkeeltamme: Kumarin bungalow edessä oikealla

Vinosti vastapäätä on iso kerrostalo, jonka parkkipaikalla seisoo  Bentley ja muitakin upeita autoja. Tässä talossa asuu näyttelijä Sanjay Dutt ja hänen poliitikkosisarensa Priya Dutt. Sanjayn ja Priyan vanhemmat olivat jo aikanaan Bollywood-tähtiä. Katumme onkin saanut nimensä heidän äitinsä Nargisin mukaan (Nargis Dutt Road).
Pali Hill on muuttunut paljon viimeisen vuosikymmenen aikana. Ennen kukkula oli vihreä bungalow-alue. Nyt bungalowit häviävät ennätysvauhtia isojen kerrostalojen tieltä. Vielä neljä vuotta sitten Pali Hillillä oli yli 30 bungalowia - nykyään näitä on jäljellä enää kymmenen.  Meidänkin lyhyellä kadunpätkällämme on kaksi isoa kerrostaloa rakenteilla.
Toivotaan, että Dilip Kumar (tai hänen perillisensä) eivät päätä rakentaa bungalowin tilalle kerrostaloa. Silloin meidän vihreä maisemamme ja vähäinenkin rauhamme on mennyttä!

ps. Osoitteeni on Flat 81, Unit 1, Apsara, Nargis Dutt Road, Pali Hill 61, Bandra, Mumbai 400050. Tervetuloa käymään!
Tervetuloa kylään!

2 kommenttia:

  1. Mä haluun tulla kylään! :):) hauska juttu ja kivan näköinen paikka vaikka keskellä kaupunkia onkin :) -iita

    VastaaPoista
  2. Heips Iita! Tervetuloa. Otamme mielellämme vieraita vastaan!!
    -Anna

    VastaaPoista